Praktisk handledning i Onlinemarknadsföring

Lär dig att jobba praktiskt sökmotoroptimering och onlinemarknadsföring.

Den 16-17/5 har du möjlighet att få hjälp med att lära dig bemästra de verktyg som utgör grunden för digital marknadsföring. Kursen möjliggör att du redan under kursavsnitten kan komma igång att rent praktiskt utforma/förfina skolans digitala kommunikation relaterat ungdomarnas sökbeteende på nätet. Kursen omfattar 14 intensiva studietimmar och är uppdelade på två dagar. Den leds av svensk ämnesexpert, litteraturen är dock på engelska.

Några programpunkter från innehållet:

  • Digital marknadsföring – Begrepp, definitioner och kanaler
  • Sökmotoroptimering – Arbeta med, analysera och styra sökresultatet med hjälp av Google keyword planner, Semrush och andra verktyg.
  • PPC – Adwords & FB ads mfl – verktyg inom annonsering på nätet
  • Marknadsföring via sociala medier – Skapa engagemang genom innehållet
  • Produktion av youtube kanal/youtube videos
  • Analysverktyg – Google analytics mfl

Syfte & Mål

Syftet är att du ska lära dig allt du behöver veta för att rent praktiskt kunna vässa skolans digitala marknadsföringen. Du ska kunna förstå och använda de verktyg som finns på marknaden och hur de kan integreras för bästa effekt. Du lär dig utforma strategier och få processer på plats för kontinuerlig uppföljning, analys och utvärdering.

Kortare teoriavsnitt varvas med längre praktiska arbetsmoment i syfte att du skall kunna komma igång redan under respektive kursavsnitt.

Tid & Plats

Tisdagen den 16-17 maj på Djupviks Gård (www.djupvik.se) utanför Norrköping. Dag 1. 09:30-16:00, Dag.2 09:00-16 samt ett kortare kvällspass dag 1 efter den gemensamma middagen.

Pris per person: 6.500 kr ex. moms för båda dagarna (då ingår logi, frukost, lunch och middag, för- och eftermiddagsfika i pauserna samt kurslitteratur). Antalet platser är begränsat till 6 personer då vi främst kommer att jobba praktiskt vid datorerna under intensiv handledning.

Anmälan sker genom att kontakta info@bizcare.se. OBS! viktigt att du anger fakturaadress (ev. referensnummer) och telefon i din anmälan. Har du några frågor är du självklart varmt välkommen att kontakta Tomas Lönn (tomas.lonn@bizcare.se / 0705-333 119).

Varmt välkommen till två intensiva och lärorika utbildningsdagar om digital marknadsföring – som gör skillnad!