Tre lärorika seminarium

BizCare har nöjet att bjuda in dig till årets mest lärorika seminarium om skolmarknadsföring!

Hur får man fler ungdomar att hitta till hemsidan? Hur kan man skapa en ”hype” för sin skola på sociala medier? Hur använder man intressebloggar och youtube filmer för att skapa programmens attraktionskraft? Hur vet man vilka nyckelord som man ska använda för att driva trafik till hemsidan?

Svaret på ovanstående frågor och mycket mer kommer vi att ge dig under ett fullmatat halvdagsseminarium på orterna Stockholm, Göteborg och Malmö under våren. Ta chansen att förkovra dig och lyssna till våra experter på skolmarknadsföring för endast 495 kr.

Digital marknadsföring är både mer effektiv och långt billigare än traditionell marknadsföring

Många forskare som studerar våra nätvanor hävdar att den yngre generationen idag i princip helt fokuserar sitt inhämtande av information på nätet och där Google & Youtube är de två giganterna då det gäller kanaler. Ser man till fördelningen av resurserna skolmarknadsföringen så har denna dock kvar mycket av sin traditionella form via traditionell reklam och trycksaker. Enligt en del bedömare läggs hela 80-90% av skolans marknadsföringsbudget på kanaler som är ”icke digital”, emedan majoriteten av informationssökandet bland ungdomarna sker på nätet.

Den stora fördelen med digital marknadsföring är den direkta mätbarheten som möjliggör att studera effektiviteten av varje spenderad marknadsföringskrona tack vare verktyg som exempelvis google analytics, vilket är mer eller mindre omöjligt då man använder traditionella marknadsföringskanaler. En annan fördel är kostnaderna, vilka dels kan styras på enklare sätt men även sett till budget ger mer för pengarna.

Bara för att man har en hemsida innebär inte det att man marknadsför sig digitalt

Syftet med den digitala marknadsföringen är inte att agera ”marknadsutropare”, utan istället att fungera som en magnet på ungdomarnas intresse. Utan ett attraktivt uppdaterat innehåll genom intressebloggar, Youtube filmer, reportage etc, så är det svårt att driva trafik till hemsidan, och det är just detta som vårt seminarium handlar om, nämligen hur er digitala marknadsföring kan byggas upp för att attrahera fler ungdomar.

Ur innehållet

  • Vad är digitalmarknadsföring och hur skiljer sig denna från den traditionella skolmarknadsföringen?
  • Att bli hittad när någon söker kräver rätt nyckelord i marknadsföringen, hur vet man vilka dessa är?
  • Sökmotoroptimering & PPC
  • Vikten av bra bakåtlänkar
  • Intressebloggar & Youtubefilmer
  • Att använda sociala medier i skolans kommunikation
  • Utan spaning – ingen aning, om vikten av sökbildsanalys
  • En plan för skolans marknadsföring

Tid & Plats

Måndagen den 14 mars kl 13-16 på Hagabadet i Göteborg – FULLBOKAT

Tisdagen den 15 mars kl 09-12 på Scandic Kramer i Malmö – FULLBOKAT

Onsdagen den 16 mars kl 09-12 på Saturnus Konferens i Stockholm – 4 platser

Pris per person: 495 kr ex. moms (då ingår för- eller eftermiddagsfika i pausen). Antalet platser är begränsat utefter konferenslokalens storlek (Göteborg 14 platser, Malmö 9 platser, Stockholm 30 platser). Anmälan sker genom att kontakta info@bizcare.se alternativt fylla i kontaktformuläret till vänster. OBS! viktigt att du skriver vilken ort anmälan avser samt fakturaadress (ev. referensnummer) och telefon. Har du fler frågor är du självklart varmt välkommen att kontakta föredragshållaren Tomas Lönn (tomas.lonn@bizcare.se / 0705-333 119).

Varmt välkommen till ett spännande seminarium om skolmarknadsföring som gör skillnad!